Po tylu słodkościach nadszedł czas na coś wytrawnego 😊 zaczynamy od zupy. Dziś wegańska zupa kukurydziano-cebulowa ze szpinakiem idealna na chłodny dzień. Jest pyszna, nie zawiera glutenu (mowa o zupie a nie grzanach) i badzo pożywna. Na pewno będę robić ją częściej, polecam i Wam 😄
Przpis: Składniki: 2 kolby kukurydzy, 6 cebul, opakowanie szpinaku, 2 ząbki czosnku, litr wywaru, łyżeczka kurkumy, 2 łyżeczki oleju kokosowego.
W garnku rozgrzać olej i zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Gdy cebulka będzie miękka i szklista dodaj kurkumę, wymieszać i smaż przez 2 min. Wlej bulion i gotuje 5 min. Ostrym nożem zdejmij ziarenka kukurydzy i dodaj do zupy razem ze szpinakiem i czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pierzem, gotuj ok. 20 min.
Przepis wypatrzony w magazynie @mojegotowanie.pl