W tym roku dostałam dwa krzaczki patisona. To warzywo pierwszy raz zagościło u mnie w ogórku i już wiem, że co roku będę go uprawiać. Patisony są delikatne w smaku, podobne do cukinii. A dziś przepis na warzywną zupę z patisonem w roli głównej.
Składniki: 4 małe patisony (ok. 8 cm średnicy), duża garść fasolki szparagowej, 1 mała cukinia, 2 marchewki, 1-2 ziemniaki, 1 cebula, 1 duży pomidor, 1,5 l. rosołu, sól, pieprz, koperek.
Warzywa umyj i pokrój. W garnku podsmaż warzywa doprawiając je solą i pieprzem. Wlej rosół i gotuj do miękkości warzyw. Zupę dopraw do smaku, wsyp koperek.
Wspaniały blog wiele przydatnych informacji zawartych w poszczególnych postach, Dzieki Ci za to serdeczne, zapraszam także do siebie…
Dziękuję za miłe słowa 🙂
Słowa mają ogromną moc bardzo w to wierze. Mogą inspirować, dawać motywację lub pocieszenie, a gdy go potrzeba. Czasem w jednym zdaniu zaklęta jest madrość, ktorej szukamy w naszym zyciu przez dlugi czas i dzięki wyszukiwarkom znajdujemy ją na takim blogu jak Twój :-).
I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.
Thanks for sharing your experience, Amjad. It’s great to hear different perspectives on topic and how it relates to our lives.