Kwelka Gotuje
  • Lookbook
  • O mnie
  • Sample Page
  • Współpraca
  • Facebook
  • Email
  • O mnie
  • Facebook
  • Email
Kwelka Gotuje
  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania śniadaniowe i przekąski
      • Burgery
      • Chipsy
      • Jajecznice
      • Jajka
      • Kanapki
      • Kasza jaglana
      • Naleśniki
      • Omlety
      • Owsianki
    • Dania obiadowe
      • Kasze
      • Ryby
      • Makarony
      • Gulasz
      • Curry
      • Drób
      • Pizza
      • Potrawki
      • Schab
      • Placki
      • Steki
      • Zapiekanki
      • Sznycle
      • Zupy
    • Napoje
      • Soki
      • Koktaile
      • Inne
    • Desery
    • Sałatki i surówki
    • Wypieki
      • Babki
      • Chleby
      • Ciastka
      • Ciasta
      • Tarty
    • Inne
      • Dodatki
      • Pasty
      • Pasztety
      • Wegańskie i wegetariańskie
  • O mnie
  • Współpraca
Dania obiadowe ~ Insulinooporność ~ Wegańskie i wegetariańskie ~ Zupy

Warzywna zupa z patisonem i fasolką

19 września 2020
Warzywna zupa z patisonem i fasolką
fb-share-icon
Tweet


W tym roku dostałam dwa krzaczki patisona. To warzywo pierwszy raz zagościło u mnie w ogórku i już wiem, że co roku będę go uprawiać. Patisony są delikatne w smaku, podobne do cukinii. A dziś przepis na warzywną zupę z patisonem w roli głównej.

Składniki: 4 małe patisony (ok. 8 cm średnicy), duża garść fasolki szparagowej, 1 mała cukinia, 2 marchewki, 1-2 ziemniaki, 1 cebula, 1 duży pomidor, 1,5 l. rosołu, sól, pieprz, koperek.

Warzywa umyj i pokrój. W garnku podsmaż warzywa doprawiając je solą i pieprzem. Wlej rosół i gotuj do miękkości warzyw. Zupę dopraw do smaku, wsyp koperek.

fb-share-icon
Tweet


fitjesienna zupaobiadpatisonzdrowe przepisyZupazupa warzywnazupa z patisona

Related Posts

Gulasz wołowy na czerwonym winie

Gulasz wołowy na czerwonym winie

Składniki: 1 kg wołowiny, 0,5 l. czerwonego wytrawnego wina, 2-3 cebule, 3 liście laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, po 3/4 łyżeczki soli i pieprzu, mąka. Mięso pokrój w większą kostkę, cebulę w piórka.Posyp je solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące. Na patelni rozgrzej […]

Pieczony omlet z cukinią i halloumi

Pieczony omlet z cukinią i halloumi

Pieczony omlet z cukinią i halloumi to fajny pomysł na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się na lunch i na drugie śniadanie dla dzieci do szkoły 🙂 Składniki:  1 drobno pokrojona cebula,  6 jajek, kostka drobno startego sera halloumi, 1 duża cukinia starka na dużych oczkach […]

Kokosowa botwinka na ostro

Kokosowa botwinka na ostro

Botwinka to zupa typowa dla okresu wiosenno-letniego. Kusi kolorem i zachwyca smakiem. Zajadają się nią wszyscy, którzy są spragnieni naturalnych witamin dostarczanych przez młode warzywa. Moja propozycja na dziś to botwinka w trochę orientalnym stylu. Przygotowałam ją na mleku kokosowym z dodatkiem imbiru i chilli. Po przepis zapraszam na bloga.


Placki z kaszy gryczanej i banana
Pasta z pestek dyni

5 thoughts on “Warzywna zupa z patisonem i fasolką”

  • Pouczające Blogi pisze:
    2 lutego 2022 o 14:28

    Wspaniały blog wiele przydatnych informacji zawartych w poszczególnych postach, Dzieki Ci za to serdeczne, zapraszam także do siebie…

    Odpowiedz
    • kwelka pisze:
      2 lutego 2022 o 22:27

      Dziękuję za miłe słowa 🙂

      Odpowiedz
  • www.xmc.pl pisze:
    22 kwietnia 2022 o 15:54

    Słowa mają ogromną moc bardzo w to wierze. Mogą inspirować, dawać motywację lub pocieszenie, a gdy go potrzeba. Czasem w jednym zdaniu zaklęta jest madrość, ktorej szukamy w naszym zyciu przez dlugi czas i dzięki wyszukiwarkom znajdujemy ją na takim blogu jak Twój :-).

    Odpowiedz
  • zoritoler imol pisze:
    24 stycznia 2023 o 03:36

    I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

    Odpowiedz
  • convertidor mp3 tubidy pisze:
    18 marca 2023 o 01:02

    Thanks for sharing your experience, Amjad. It’s great to hear different perspectives on topic and how it relates to our lives.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Najnowsze

  • Curry z tofu, makaronem kokosowym, brokułem i cukinią
    In Curry, Insulinooporność, Wegańskie i wegetariańskie
    20 marca 2023
  • Czekoladowe ciasteczka z solą morską
    In Ciastka
    19 marca 2023
  • Coq au vin
    In Drób
    18 marca 2023
  • Smażone halloumi z sosem pomidorowym
    In Dania śniadaniowe i przekąski, Insulinooporność, Wegańskie i wegetariańskie
    15 marca 2023
  • Komosa ryżowa z pieczarkami i kaszą bulgur
    In Insulinooporność, Kasze, Wegańskie i wegetariańskie
    12 marca 2023

Archiwa

  • marzec 2023 (10)
  • luty 2023 (18)
  • styczeń 2023 (18)
  • grudzień 2022 (10)
  • listopad 2022 (18)
  • październik 2022 (18)
  • wrzesień 2022 (17)
  • sierpień 2022 (17)
  • lipiec 2022 (15)
  • czerwiec 2022 (18)
  • maj 2022 (20)
  • kwiecień 2022 (19)
  • marzec 2022 (23)
  • luty 2022 (15)
  • styczeń 2022 (18)
  • grudzień 2021 (16)
  • listopad 2021 (20)
  • październik 2021 (18)
  • wrzesień 2021 (23)
  • sierpień 2021 (24)
  • lipiec 2021 (19)
  • czerwiec 2021 (21)
  • maj 2021 (22)
  • kwiecień 2021 (21)
  • marzec 2021 (27)
  • luty 2021 (21)
  • styczeń 2021 (23)
  • grudzień 2020 (24)
  • listopad 2020 (23)
  • październik 2020 (24)
  • wrzesień 2020 (22)
  • sierpień 2020 (25)
  • lipiec 2020 (28)
  • czerwiec 2020 (24)
  • maj 2020 (24)
  • kwiecień 2020 (26)
  • marzec 2020 (20)
  • luty 2020 (27)
  • styczeń 2020 (28)
  • grudzień 2019 (26)
  • listopad 2019 (24)
  • październik 2019 (29)
  • wrzesień 2019 (27)
  • sierpień 2019 (46)
  • lipiec 2019 (64)
  • czerwiec 2019 (56)
  • maj 2019 (31)
  • kwiecień 2019 (29)
  • marzec 2019 (26)
  • luty 2019 (25)
  • styczeń 2019 (30)
  • grudzień 2018 (31)
  • listopad 2018 (30)
  • październik 2018 (31)
  • wrzesień 2018 (30)
  • sierpień 2018 (30)
  • lipiec 2018 (27)
  • czerwiec 2018 (28)
  • maj 2018 (34)
  • kwiecień 2018 (41)
  • marzec 2018 (38)
  • luty 2018 (39)
  • styczeń 2018 (31)
  • grudzień 2017 (20)
  • listopad 2017 (33)
  • październik 2017 (29)
  • wrzesień 2017 (27)
  • sierpień 2017 (42)
  • lipiec 2017 (41)
  • czerwiec 2017 (53)
  • maj 2017 (64)
  • kwiecień 2017 (59)
  • marzec 2017 (74)
  • luty 2017 (61)
  • styczeń 2017 (76)
  • grudzień 2016 (102)
  • listopad 2016 (97)
  • październik 2016 (126)
  • wrzesień 2016 (89)
  • sierpień 2016 (70)
  • styczeń 2016 (1)
Copyright © 2019 by Kwelka
Ta strona korzysta z plików cookie do optymalizacji dostarczanej treści, jeśli sobie tego nie życzysz możesz wyłączyć je tutajAkceptuj
Pliki cookie

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.