Makaron i kurczaka można jeść na wiele sposobów. To moja kolejna pyszna propozycja 🙂
Składniki: 1 pierś kurczaka, ok. 150 g makaronu (ja użyłam konjak), 1 cukinia, 1 papryka, 2 garście mrożonego groszku, 1 czerwona cebula, 4 łyżki kiełków stir fry, przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka słodka, olej.
Mięso pokrój na kotlety, rozklep i posyp solą i pieprzem, a następnie usmaż. Makaron przygotuj wg. zaleceń na opakowaniu. Paprykę, cebulę i cukinię pokrój w kostkę. Na suchej patelni upraż kiełki i odłóż na bok. Warzywa usmaż na patelni doprawiając je solą, pieprzem i papryką. Gdy warzywa będą prawie gotowe dodaj do nich groszek i makaron. Wymieszaj. Danie podawaj z usmażonym kurczakiem, posyp kiełkami.