Ta sałatka jest prosta i pyszna. Idealna do zabrania do pracy lub na piknik 🙂
Składniki: ok. 250 g gniocchi, 2 łyżki oliwy, szczypta soli i pieprzu, duża szczypta papryki lub suszonych pomidorów; 2-3 łyżki gęstego jogurtu, 2 gruntowe ogórki lub jeden długi, 5-6 rzodkiewek, mała cebula, łyżka posiekanego koperku, po szczypcie soli i pieprzu.
Gnocchi wysyp na blaszkę, polej oliwą, posyp solą, pieprzem i papryką. Wymieszaj. Piecz ok. 15-20 min w temp. 160 stopni.
Ogórki, rzodkiewki i cebulę pokrój. W misce wymieszaj jogurt z koperkiem, rzodkiewkami, ogórkiem i cebulą. Dodaj upieczone gniocchi, wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem.