Przypominam o zniżce 200 zł na beztłuszczowy piekarnik Starlyf Air Oven. Aby otrzymać zniżkę na zakup tego piekarnika wystarczy wpisać hasło: KwelkaGotuje (wielkość liter nie ma znaczenia) poniżej link do tego piernika.
https://www.tvokazje.pl/opi…/8624-starlyf-air-oven.html…
Składniki: 2 kawałki łososia, sól, pieprz, dwie szczypty majeranku, 1 cebula, 200 g kiszonej kapusty 1 łyżeczka masła (ja użyłam masła klarowanego w smaku curry), 1 płaska łyżeczka pasty curry, duża szczypta przyprawy curry, szczypta suszonego imbiru, 50 ml śmietanki 18%, 150ml mleczka kokosowego, 1 łyżeczka miodu, pół łyżeczki pieprzu.
Rybę posyp solą, pieprzem i majerankiem. Włóż do piekarnika i czesz 15-20 min w temp. 180 stopni.
Cebulę i kapustę posiekaj. W garnku rozpuść masło. Dodaj cebulę i przesmaż ją. Dodaj pastę curry, curry w proszku i pieprz, wymieszaj. Wlej mleko kokosowe, wymieszaj i chwilę gotuj. Dodaj kiszoną kapustę. Gotuj na małym ogniu 5 min mieszając co jakiś czas. Wlej śmietankę i gotuj kolejne 5 min. Na koniec do kapusty dodaj miód i wymieszaj. Tak przygotowaną kapustę podawaj z upieczoną rybą.
Źródło – zainspirowana przepiesm Karola Okrasy.