Pyszne i mięciutkie babeczki na bazie ciasta biszkoptowego. Te muffinki to wspaniały deser na podwieczorek, rodzinną uroczystość i piknik. Z tego przepisu można również zrobić biszkopt – ciasto należy przelać do dwóch tortownic 20 cm i piec 20 min w temp. 180 stopni.
Składniki: 340 g masła, 340 g mąki pszennej, 340 g cukru pudru, 5 łyżeczek proszku do pieczenia, 6 jajek, sok z połowy cytryny.
Masło wymieszaj z cukrem pudrem na puch. Nie przestając mieszać dodawaj po jednym jajku. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlej sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do foremek na muffinki do połowy wysokości. Piecz ok. 25-30 min w temp. 170 stopni. Ostudzone babeczki posyp cukrem pudrem lub polej lukrem.
Ceramika od Inżynier Sowa.