
Do rondelka wsypać cukier, dodać miód, śmietankę i masło. Podgrzewać na średnim ogniu cały czas mieszając. Zagotować i gotować jeszcze minutę. Ściągnąć z ognia, dodać słonecznik i wymieszać.




Tą tartę robię co roku. W tym jest bardzo późno bo dopiero teraz dojrzały mi jeżyny na działeczce. Tarta jest prosta w przygotowaniu, słodka i delikatnie kwaśna, a przede wszystkim pięknie się prezentuje 😉 Spód do tarty można przygotować bez pieczenia z ciasteczek lub upiec […]
Składniki na 2 porcje. 100 g suchej kaszy jaglanej, 4 śliwki, 1 łyżeczka (lub łyżka jeśli wolisz bardziej słodkie), maliny, szczypta cynamonu, 1 mały jogurt naturalny. Kaszę jaglaną ugotuj. Śliwki pokrój w paski i połóż na rozgrzaną patelnię. Posyp cynamonem i dodaj miód, Wymieszaj i […]
Spód: 350 g mąki pszennej, 170 g masła, 3/4 szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 2 jajka. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będzie zbyt suche można dodać 1-2 łyżki wody. 3/4 ciasta wykładamy na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. […]
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.