Chrupkie pieczywo czosnkowe
Składniki: pół szklanki płatków owsianych i gryczanych Radix-Bis (ja wymieszałam mniej więcej po połowie, można dać same płatki owsiany lub tylko gryczane), po 3 łyżki nasion słonecznika, sezamu i siemienia lnianego @radixbis, mąki żytniej, łyżeczka czosnku niedźwiedziego, łyżeczka pasty czosnkowej Czarny Czosnek BIO, 3/4 szkl. wody.
Wszystkie składniki oprócz pasty czosnkowej wsyp do miski i wymieszaj, wlej wodę i odstaw na 20 min (bez mieszania). Po tym czasie dodaj pastę czosnkową i wymieszaj, aby powstała jednolita masa. Powstałą kulę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozwałkuj na grubość 3-5 mm. Piecz 45 min w temp. 160 stopni. Po upieczeniu pokrój na mniejsze kawałki.
Chrupkie pieczywo czosnkowe
