To pyszna lekka sałatka. Jest idealna do dań z grilla, jako podwieczorek bo dodatek do pieczonego mięsa.
Składniki: 1 cukinia, 1 mała puszka kukurydzy, 1 szalotka, kulka małych kuleczek mozzarelli, 1 łyżka pesto bazyliowego, sól i pieprz, szczypta czarnego czosnku w proszku.
Cukinię umyj i pokrój w półplasterki. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i podsmaż cukinię, posyp solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodaj cebulę, kukurydzę, czarny czosnek w proszku (opcjonalnie) oraz pesto. Wymieszaj i smaż jeszcze 2 -3 min. Wrzuć kulki mozzarelli, przemieszaj i gotowe 🙂
Sól i pieprz od Radix-Bis. Proszek czarnego czosnku od Czarny Czosnek BIO.