Smaczne i lekkie śniadanie, lunch lub kolacja. Prosty w przygotowaniu pieczony omlet z warzywami. Smakuje wyśmienicie na ciepło i na zimno.
Składniki: 3 jajka, 1 cebula, 4 suszone pomidory, 6 pomidorków koktajlowych, garść zielonych oliwek, kilka ząbków czarnego czosnku, sól, pieprz ziołowy, 1 łyżeczka mąki jaglanej, szczypiorek.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na patelni podsmaż cebule z suszonymi pomidorami. Jajka rozbełtaj z mlekiem, mąką, szczypiorkiem oraz przyprawami i wlej na patelnię z cebulą. Przemieszaj i na wierzch posyp pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, oliwkami i ząbkami czarnego czosnku. Zapiekaj ok. 10-12 min.
Ząbki czarnego czosnku od Czarny Czosnek Bio. Sól smakowa i pieprz ziołowy od Radix-Bis.