Dawno nie robiłam żadnej zapiekanki. A że w ogródku mam jeszcze resztki fasolki to postanowiłam ją połączyć z makaronem 🙂 Jest pysznie, zdrowo i dietetycznie 🙂
Składniki:
Makaron i pokrojoną na 2-3 cm kawałki fasolkę ugotuj al’dente. Cebulkę pokrój w piórka. Pomidor sparz i pokrój na większą kostkę. Na patelni zeszklij cebulkę i czosnek doprawiając solą i pieprzem. Wrzuć odcedzoną fasolkę i makaron. Smaż ok. 5 min mieszając od czasu do czasu. Dodaj kawałki pomidora i smaż jeszcze 5 min. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Na wierz posyp kawałki mozzarelli. Patelnię przykryj i smaż ok. 8 min – do czasu aż ser się rozpuści. Jeśli masz patelnię możesz całość zapiec w piekarniku. Do zapiekanki możesz dodać wędlinę drobiową.