Tofucznica z pieczarkami i kaszą jaglaną
Składniki: 60 g tofu, 3 pieczarki, 25 g kaszy jaglanej od Radix-Bis, 1 cebula, 2 suszone pomidorki od Radix-Bis, czarna sól od Radix-Bis, pieprz, curry, natka pietruszki.
Tofu pokrój w kostkę. Pieczarki w plasterki, cebulę w półplastry, suszone pomidory rozdrobnij. Ugotuj kaszę jaglaną wg informacji na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię wrzuć tofu, przypraw solą, pieprzem, dodaj kurkumę. Smaż do momentu, kiedy tofu zacznie się rumienić. Dorzuć pieczarki a po chwili cebulę i suszone pomidory. Na samym końcu, gdy odparuje większość wody, dodaj kaszę jaglaną, zamieszaj kilka razy. posyp natka pietruszki.
Tofucznica z pieczarkami i kaszą jaglaną
