Placki twarogowe dla insulinoopornych. Przepyszne, wilgotne o smaku pistacji i z mąki pełnoziarnistej!
Składniki: 250 g twarogu, 2 jajka, 40 g mąki orkiszowej lub razowej typ 1850, 1 duża łyżka pasty pistacjowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, opcjonalnie 1-2 łyżki ksylitolu, olej kokosowy do smażenia.
Twaróg zblenduj z jajkiem. Następnie dodać ksylitol, proszek do pieczenia i mąkę, wymieszać (w cieście mają być grudki). Dodaj pastę pistacjową i wymieszaj. Placki smaż na rozgrzanym oleju – po łyżce ciasta na jeden placek. Plaski podawaj z owocami np. borówki i pistację 🙂
Mąka razowa i olej kokosowy od Radix Bis.
Orzechy pistacjowe kupiłam ze sklepu www.czarny-czosnek.pl ze zniżką 10% na hsałaokasia10.