Składniki: ok. 1,2-1,5 kg żeberek, 3-4 kwaśne jabłka, 3 łyżki miodu, 3 łyżki oleju, 1 łyżka octu jabłkowego, 1-2 łyżki sosu sojowego, pół łyżeczki soli, łyżeczka pieprzu, 1/3 szkl. soku jabłkowego.
W misce wymieszaj miód, olej, sos sojowy, ocet jabłkowy i sok jabłkowy. Jabłka pokrój na ćwiartki. Mięso posyp solą i pieprzem, a następnie natrzyj marynatą. Odstaw na kilka godzin.
Żeberka można upiec lub ugrillować. Jeśli chcesz je upiec, przełóż je do naczynia żaroodpornego wraz z jabłkami. Można dolać trochę soku jabłkowego i piecz ok. godziny w temp. 180 stopni.
Jeśli żeberka chcesz ugrillować, owiń je w folię aluminiową wraz z jabłkami i grilluj na średnim ogniu przez ok. 30 min. Ja żeberka podałam z ogórkami kiszonymi i pomidorkami w słodkiej zalewie octowej.
There may be noticeably a bundle to find out about this. I assume you made sure good factors in features also.