Składniki: 4 czerwone papryki, 1 cebula, 2 mięsiste pomidory, 650 ml soku pomidorowego, sól, pieprz.
Składniki na pastę: pęczek pietruszki, 2-3 łyżki oliwy, po szczypcie: soli, pieprzu i gałki muszkatołowej, łyżeczka pasty z czarnego czosnku, 1 suszony pomidor.
Kasza jaglana i soczewica do podania.
Do garnka wrzucić pokrojoną cebulę, paprykę oraz obrane ze skórki pomidory. Wlać sok pomidorowy, posypać solą i pieprzem. Gotować ok. 20 min. W razie potrzeby dolać wodę. Zupę zblendować i doprawić do smaku.
Do miksera włożyć natkę pietruszki, pomidora, wlać oliwę i wsypać przyprawy. Zmiksować. Dodać pastę z czarnego czosnku od Czarny Czosnek BIO i wymieszać. W razie potrzeby dopraw do smaku.
Gotową zupę podawaj z pastą pietruszkowo-czosnkową oraz ugotowaną soczewicą i kaszą jaglaną.
Kasza jaglana, soczewica, sól pikantna od Radix-Bis. Pasta z czarnego czosnku od Czarny Czosnek Bio.
I’d have to examine with you here. Which isn’t something I often do! I get pleasure from reading a submit that may make people think. Also, thanks for allowing me to comment!