Łosoś duszony masłem czosnkowym jest jednym z najłatwiejszych i najsmaczniejszych dań z owoców morza, jakie można przyrządzić. Wymaga zaledwie kilku składników. Dodatek czarnego czosnku w proszku sprawi, że ryba zyska niepowtarzalnego smaku. Prawie zawsze wybieram smażonego na patelni łososia, ponieważ zapewnia idealnie chrupiącą skórkę z pysznym wnętrzem.
Składniki: 2 kawałki łososia, 2 ząbki czosnku, szczypta proszku z czarnego czosnku, sól, pieprz, natka pietruszki
surówka: 2-3 marchewki, 1 korzeń selera, 1 jabłko, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz, cukier.
Rybę posp solą i pieprzem. Na patelni rozpuść masło, wrzuć proszek z czarnego czosnku, natkę pietruszki i starte ząbki czosnku. Na patelnię połóż rybę i ja usmaż.
Przygotuj surówkę: zetrzyj marchewki, selera i jabłko na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj ze śmietaną, dopraw do smaku.
Gotową rybę podawaj z surówką i ziemniakami lub frytkami.
Proszek z czarnego czosnku od Czarny Czosnek Bio.