KASZA JAGLANA Z BURAKIEM, CIECIORKĄ I NASIONAMI SŁONECZNIKA (2 PORCJE)
Składniki: 100 g kaszy jaglanej, 2 ugotowane/upieczone buraki, 1 cebula, 2 100 g ciecierzycy i 100 g ugotowanej czerwonej fasoli kidney od Radix-Bis, 2 łyżki nasion słonecznika od Radix-Bis, 2 łyżki oleju rzepakowego, przyprawy: lubczyk, świeża natka pietruszki, sól, czosnek
Buraki zetrzeć (duże oczka). Pokrojoną cebulę zeszklić na rozgrzanej i natłuszczonej patelni. Dodać
ugotowaną kaszę, buraki i przyprawy. Pod koniec dodać ugotowaną cieciorkę i fasolkę, natkę pietruszki i nasiona słonecznika.
KASZA JAGLANA Z BURAKIEM, CIECIORKĄ I NASIONAMI SŁONECZNIKA (2 PORCJE)
