Spód: 350 g mąki pszennej, 170 g masła, 3/4 szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 2 jajka. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będzie zbyt suche można dodać 1-2 łyżki wody. 3/4 ciasta wykładamy na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Blaszkę i ciasto wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy twarogowej.
Masa twarogowa: nagrzej piekarnik na temp. 180 stopni. 1 kg sera twarogowego z wiaderka, 3/4 szkl rodzynek zalanych wrzątkiem, 5 jajek, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3/4 szkl. cukru.
Żółtka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj obie mąki i wymieszaj. Partiami dodawaj twaróg. W międzyczasie ubij białka na sztywną pianę. Rodzynki odcedź. Do masy twarogowej dodaj białką i delikatnie wymieszaj. Na koniec wrzuć rodzynki, przemieszaj. Masę twarogową wlej na na przygotowany spód. Pozostałe ciasto rozwałkuj i wykrój paski, a następnie połóż je na ciasto, układając kratkę. Piecz 55-60 min.
Glad to be one of the visitors on this awful website : D.