


Bardzo lubię zupy. Najlepsze dla mnie to te kremowe, aksamitne. Szybka i prosta zupa z zielonego groszku, idealna na sezon groszkowy, który rozpoczął się w moim ogródku. Serwuję tą zupę z podsmażonym boczkiem i groszkiem ptysiowym. Sprawdzi się również grzanka czosnkowa lub makaron.
Botwinka to zupa typowa dla okresu wiosenno-letniego. Kusi kolorem i zachwyca smakiem. Zajadają się nią wszyscy, którzy są spragnieni naturalnych witamin dostarczanych przez młode warzywa. Moja propozycja na dziś to botwinka w trochę orientalnym stylu. Przygotowałam ją na mleku kokosowym z dodatkiem imbiru i chilli. Po przepis zapraszam na bloga.
Ten zielony omlet jest bogaty w białko i zdrowe tłuszcze i można go zrobić w 10 minut. To doskonałe, zdrowe śniadanie, lunch lub kolacja.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.