Składniki: 2 piersi kurczaka, 500 g fasolki szparagowej, 1-2 cebule, 2 ząbki czosnku, 100 ml śmietanki 12%, 180 ml wody lub rosołu, 2 łyżki mąki, przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra; natka pietruszki; do podania ryż lub makaron.
Fasolkę umyj, pokrój w 3-2 cm paski i ugotuj al’dente. Mięso pokrój w kostkę, obtocz w mące oraz przyprawach. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i usmaż kurczaka razem z cebulką i czosnkiem. Wlej wodę i śmietankę i gotuj na małym ogniu. Sos powinien lekko zgęstnieć. Wsyp odcedzoną fasolkę, wymierzaj. Całość duś pod przykryciem przez 10 min. Całość dopraw do smaku. Potrawkę podawaj z ugotowanym ryżem lub makaronem, posyp natkę pietruszki.