Składniki: 250 g makaronu, 100 g boczku, ok 200 g ugotowanego bobu, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, pół szkl. śmietanki 12%, tarty ser parmezan, natka pietruszki, sól i pieprz.
Makaron ugotuj i odcedź zostawiając trochę wody po ugotowaniu makaronu. Boczek pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w kostkę. Na patelni podsmaż boczek. Następnie dodaj cebulę i czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj bób i smaż przez chwilę. wlej śmietankę, 2 łyżki drobno tartego sera, wymieszaj. Sos powinien trochę zgęstnieć. Dodaj makaron, natkę pietruszki i wymieszaj. Jeśli sos jest zbyt gesty wlej trochę wody po ugotowaniu makaronu. Makaron przełóż na talerze, posyp tartym serem.