Składniki: 3 kawałku łososia,, 150 g ryżu, 1 papryka, 3/4 puszki kukurydzy, 1 cebul, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu, duża szczypta słodkiej papryki, po szczypcie papryki ostrej i wędzonej oraz oregano, natka pietruszki.
Ryż ugotuj. Rybę posyp solą i pieprzem i usmaż lub upiecz w piekarniku. Cebulę i paprykę pokrój w mała kostkę. Na patelnie wlej łyżkę oleju, wrzuć cebulę i przyprawy, zeszklij ją. Dodaj paprykę. Usmaż. Wrzuć ugotowany i odcedzony ryż. Wymieszaj i smaż ok. 10 min. mieszając od czasu do czasu. Wrzuć kukurydze, wymieszaj i przesmaż. Danie dopraw do smaku, posyp natką pietruszki. Ryż podawaj z rybą.