Risotto to bardzo fajny pomysł dla całej rodziny. To jednogarnkowe danie jest proste w przygotowaniu i nie wymaga stania godzinami w kuchni. Dodatek serka kremowego Hochland ze szczypiorkiem i cebulą sprawi, że risotto nabierze kremowości.
Składniki: 1 bloczek serka kremowego Hochland ze szczypiorkiem i cebulą, 200 g pieczarek, 220 g ryżu do risotta, 1 cebula, 2 łodygi selera naciowego, pół szklanki białego wina, ok. 1 l. rosołu, łyżka masła, 50 g twardego sera, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól i pieprz.
Pieczarki dokładnie umyj, a następnie pokrój je w plasterki. Cebulę obierz łupin i pokrój w drobną kosteczkę. Seler oczyść i pokrój w kostkę. Na rozgrzaną patelnię dodaj masło, a gdy się roztopi, dodaj pokrojone wcześniej pieczarki, seler oraz cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Warzywa podsmażaj na małym ogniu przez ok. 3-4 minuty. Gdy warzywa na patelni apetycznie się zarumienią, dodaj ryż. Po ok. 5 minutach całość zalej winem. Przemieszaj i zostaw, aż wino odparuje. Następnie wlej rosół, gotuj na małym ogniu, mieszając je co 2-3 minuty. Następną porcję rosołu wlej wtedy, gdy poprzednia porcja zostanie wchłonięta przez ryż. Całe gotowanie risotto z pieczarkami powinno trwać ok. 20-25 minut, po tym czasie powinno być miękkie. Na koniec dodaj natkę pietruszki i wkrusz serek kremowy Hochland ze szczypiorkiem i cebulą. Gotową potrawę ściągnij z palnika. Risotto przełóż na talerz i posyp startym serem.
#materiałreklamowy #reklamaHochland #współpracahochland #tojestpyszne #gotujzHochland #zainspirujsie #Hochland @hochland_pl #friendsandbrands @friends_and_brands