Nadziewane słodkie ziemniaki to bardzo smaczne rozwiązanie na kolację. Są proste do wykonania i smakują wyśmienicie, a do tego pięknie się prezentują.
Do pieczony batatów użyłam serka kremowego w plastrach Hochland ze śmietanką, który idealnie się roztopił.
Jak widać forma gotowych plasterków jest bardzo wygodna podczas przygotowywania nie tylko kanapek, ale także dań z piekarnika.
Składniki: 2 bataty, kilka pieczarek, 1 papryka, 1 puszka białej fasoli lub ciecierzycy, sól, pieprz i ostra papryka, 2 łyżki natki pietruszki, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 4 plasterki serka kremowego w plastrach Hochland ze śmietanką.
Bataty zawiń w folię aluminiową i upiecz – ok. 20 min w temp. 220 stopni. Pieczarki umyj i pokrój w półplasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w kostkę. Natkę posiekaj. Na patelni podsmaż pieczarki z cebulką i czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj paprykę oraz przyprawę paprykę ostrą. Smaż niecałe 10 min. Do pieczarek z papryką dodaj odsączoną fasolkę oraz natkę pietruszki. Całość wymieszaj i ewentualnie dopraw do smaku.
Upieczone bataty odwiń z folii, zdejmij skórkę z górnej połowy i wydrąż trochę miąższu. Miąższ możesz dodać do farszu pieczarkowo-fasolowego. Przygotowanym farszem nadziewaj ziemniaki. Na wierzch połóż plasterki serka kremowego ze śmietanką @hochland_pl. Ziemniaki wstaw do piekarnika i piecz, aż ser się rozpuści. Gotowe danie posyp natką pietruszki.
#materiałreklamowy #reklamaHochland #tojestpyszne #gotujzHochland #zainspirujsie #Hochland Hochland – To jest pyszne. #friendsandbrands @friends_and_brands
Do pieczony batatów użyłam serka kremowego w plastrach Hochland ze śmietanką, który idealnie się roztopił.
Jak widać forma gotowych plasterków jest bardzo wygodna podczas przygotowywania nie tylko kanapek, ale także dań z piekarnika.
Składniki: 2 bataty, kilka pieczarek, 1 papryka, 1 puszka białej fasoli lub ciecierzycy, sól, pieprz i ostra papryka, 2 łyżki natki pietruszki, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 4 plasterki serka kremowego w plastrach Hochland ze śmietanką.
Bataty zawiń w folię aluminiową i upiecz – ok. 20 min w temp. 220 stopni. Pieczarki umyj i pokrój w półplasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w kostkę. Natkę posiekaj. Na patelni podsmaż pieczarki z cebulką i czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj paprykę oraz przyprawę paprykę ostrą. Smaż niecałe 10 min. Do pieczarek z papryką dodaj odsączoną fasolkę oraz natkę pietruszki. Całość wymieszaj i ewentualnie dopraw do smaku.
Upieczone bataty odwiń z folii, zdejmij skórkę z górnej połowy i wydrąż trochę miąższu. Miąższ możesz dodać do farszu pieczarkowo-fasolowego. Przygotowanym farszem nadziewaj ziemniaki. Na wierzch połóż plasterki serka kremowego ze śmietanką @hochland_pl. Ziemniaki wstaw do piekarnika i piecz, aż ser się rozpuści. Gotowe danie posyp natką pietruszki.
#materiałreklamowy #reklamaHochland #tojestpyszne #gotujzHochland #zainspirujsie #Hochland Hochland – To jest pyszne. #friendsandbrands @friends_and_brands
Pokaż mniej