Składniki: 120 g komosy ryżowej, 120 fasoli z puszki, 120 g korzenia selera, 1 korzeń pietruszki, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz,pół łyżeczki proszku z czarnego czosnku, sałatka 0-sałata z g gotowanym burakiem z sosem miętowym z jalapenio od Roleski.
Komosę ugotuj i odcedź. Seler i pietruszkę zetrzyj na tarce jarzynowej i na oliwie przesmaż doprawiając solą i pieprzem. Fasolę odcedź z zalewy. W misce wymieszaj komosę z fasolą, selerem. pietruszką oraz proszkiem z czarnego czosnku oraz solą i pieprzem. Z masy uformuj kotleciki i upiecz je w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Kotleciki podawaj z ulubioną surówką – u mnie to kapusta rzymska z gotowanym burakiem z sosem miętowym.
Komosa ryżowa, sól morka, pieprz ziołowy od Radix-Bis. Proszek z czarnego czosnku od Czarny Czosnek BIO