Składniki: 2 łyżki masła 3 jajka, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki mąki, 1 łyżka kakao, szczypta soli ,owoce, 1 łyżka cukru pudru.
Umieść masło na patelni nadającej się do pieczenia w piekarniku, włóż do nagrzanego piekarnika do 220C, aż masło się rozpuści. W międzyczasie wymieszaj jaja z mlekiem mąką, kakaem i solą. Masę wlej na patelnię z roztopionym masłem i wstaw do piekarnika na ok. 15-20, aż naleśnik stanie się nadmuchany i złotobrązowy. Ostudź, aż opadnie, a następnie napełnij owocami oraz posyp cukrem pudrem.
Tym razem przygotowałam pieczony naleśnik w formie od babeczek w wersji mini. Każdą foremkę w blaszce na muffinki wysmarowałam masłem i w każdą włożyłam troszeczkę masła. Włożyłam ja do nagrzanego piekarnika na czas aż masło się rozpuści. Dalej postępowałam jak wyżej 🙂