Uformowane ze smakiem – klopsiki z grilla. Tym razem połączyłam mięso mielone z czerwoną fasolą i fetą.
Składniki: 450 g mięsa mielonego, 100 g czerwonej fasoli z puszki, 50 g sera feta, 1 ząbek czosnku, łyżeczka posiekanej natki pietruszki, pół łyżeczki soli i pieprzu.
Fasolę i fetę rozdrobnij widelcem. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj wszytskie składniki i uformuj małe kulki. Wstaw je do lodówki na min. 30 min. Po tym czasie klopsiki nadają się do grillowania. Możesz je nadziać na wykałaczki. Klopsiki połóż na tacce i grilluj przez ok. 15 min co jakiś czas poruszając tacką i przewracając na drugą stronę. Klopsiki można również usmażyć lub upiec.
Ja podałam klopsiki z plackami ziemniaczanymi i posypałam szczypiorkiem.