Jajka to szybki i pożywny posiłek. A kiedy podawane są z warzywami to samo zdrowie na talerzu. To proste danie sprawdzi się na śniadanie, obiad i kolację. Jest również idealne dla osób z insulinoopornością.
Składniki: pęczek szparagów, 2 jajka, sól morska, pieperz, natka pietruszki, szczypta proszku czarnego czosnku, curry; ewentualnie bułka tarta, mielone smiemię lniane lub grubo zmiksowaną ciecierzycą.
Szparagi ugotować; jajka ugotować na twardo, natke posiekać. Ugotowane jajka pokroić w kostkę lub w słupki. Na rozgrzanej patelni podsnażyć pokrojone jajka na twardo posypać przyprawami. Można dodać 2 łyżki bułki tartej, milonego lnu lub zmielonej ciecierzycy. Gdy jajka będąpodsnmazone dodac natkę pietruszki. Jajka położyć na ugotowane szparagi.
Sól morks od Radix-Bis; Proszek z czarnego czosnku od Czarny Czosnek.