Wegańska potrawka z tofu, papryki, pieczarek i soczewicy
Składniki: 300 g tofu, 200 g soczewicy od @radixbis, 3 kolorowe papryki, 400 g pieczarek, sól, pieprz, natka pietruszki.
Marynata do tofu: łyżka oliwy, łyżka koncentratu pomidorowego lub pomidorowego pesto, sól, pieprz, łyżka musztardy, pół łyżeczki czubrycy.
Składniki marynaty wymieszaj. Tofu pokrój w kostkę i zanurz w marynacie na 30 min. (najlepiej na całą noc). Soczewicę ugotuj, odcedź i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Pieczarki pokrój na 4 części i usmaż. Papryki pokrój w większe kostki. Papryki i tofu usmaż na patelni grillowej. Soczewicę podawaj z usmażonymi pieczarkami, papryką i tofu.
Wegańska potrawka z tofu, papryki, pieczarek i soczewicy
