Propozycja na piątkowe (i nie tylko) śniadanko to polączenie kaszy jaglanej z tuńczykiem ☺
Tatar jaglany
Składniki: 1 cebulka, 1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej Radix-Bis, pół papryki w occie, pół puszki tuńczyka lub 1 puszka makreli w sosie pomidorowym, sól, pieprz, koperek, ketchup.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. W misce wymieszać ugotowaną kaszę z cebulą, tuńczykiem, pokrojonym koperkiem, pokrojoną w drobną kostkę papryką. Dodać ketchup, doprawić solą i pieprzem. Masę schłodzić, aby zesztywniałą, przełożyć do filiżanki, mocno uklepać, wyłożyć na talerzyk.
Propozycja na piątkowe (i nie tylko) śniadanko to polączenie kaszy
