Wegański, bezglutenowy i bardzo pyszny gulasz z ananasa i cukinii z ciecirzycą
Składniki: 1 kg cukinii, 1/4 ananasa, cebula, 2 ząbki czosnku, 1 papryka, 2 pomidory, 180 g ciecierzycy od @radixbis, 100 ml wywaru z warzyw, sól, pieprz, cukier, imbir, natka pietruszki.
Ciecierzycę namoczyć na noc, ugotować. Na patelni rozgrzać olej kokosowy od Radix-Bis, dodać pokrojoną cebule, usmażyć. Dodać czosnek, pokrojoną paprykę w cienkie paski, pokrojoną cukinie i ananasa. Dusić ok. 5 min. dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, ugotowaną ciecierzycę, wlać wywar. dusić 20 min. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na koniec posypać natką pietruszki.
Przepis z magazynu MojeGotowanie.pl
Wegański, bezglutenowy i bardzo pyszny gulasz z ananasa i cukinii z
![Wegański, bezglutenowy i bardzo pyszny gulasz z ananasa i cukinii z](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2018/09/42347368_521806534930693_4668990833595252736_o.jpg)