Babka pistacjowa
Składniki: 1 szklanka mąki, opakowanie budyniu waniliowego, 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, 1/3 szklanki oleju, 2/3 szklanki cukru, 3 jajka, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/3 szklanki mielonych pistacji, 1/3 szklanki siekanych pistacji od Radix-Bis.
Lukier: 2 łyki soku z cytrynu, 1 szklanka cukru pudru, 1 łyżka siekanych pistacji.
Jajka ubić z cukrem. Dodawać na przemian jogurt,olej oraz mąkę przesianą z proszkiem, budyniem i sodą, miksować na wolnych obrotach. Na końcu dodać pistacje i wymieszać łyżką. Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni pieczenie ok, 50 minut do suchego patyczka.
Sok cytryny utrzeć z cukrem na gładką masę, wyłożyć na babkę i posypać siekanymi migdałami.
Babka pistacjowa
![Babka pistacjowa](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2018/02/28238060_395548364223178_6652237501759099214_o.jpg)