Kotlety gryczane z pomidorami
Składniki: Kostka bulionowa lub 2,5 szkl. bulionu, 200 g pieczarek, 100 g. kaszy gryczanej, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 2 jajka, łyżka masła, 200 g sera koziego, otręby, sól, pieprz, tymianek, majeranek, pieprz cayenne, olej do smażenia.
Kaszę gryczaną ugotować w bulionie. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Pieczarki z cebulą i czosnkiem usmażyć na patelni. W misce wymieszać ugotowaną kaszę, pieczarki, jajka, przyprawy i otręby. Z masy uformować owalne kotlety, obtoczyć w otrębach i usmażyć na złoty kolor na oleju. Podać gorące z pomimdorami.
Kotlety gryczane z pomidorami
