



Nadzienie cynamonowe: 100 g roztopionego masła, 1 szklanka brązowego cukru, 2 łyżki cynamonu, 1/3 łyżeczki soli Cukier wymieszać z cynamonem i solą, odstawić. Ciasto drożdżowe z dynią: 3,5 szklanki mąki pszennej, 50 g świeżych drożdży, 1 szklanka dyniowego puree, 20 g rozpuszczonego masła, 1 całe […]
Składniki: 1 pieczona pierś kurczaka lub inne pieczone mięso drobiowe, kilka liści sałaty rzymskiej lub inne ulubionej, 4 Łyżki kostek marynowanej dyni, 2 łyżki nasion granatu, kawałek sera feta, łyżka oliwy, sól i pieprz. Sałatkę pokrój, polej oliwą posyp solą i pieprzem i wymieszaj. Połóż […]
Idealne jesienne, komfortowe jedzenie – bogate, kremowe i idealne na elegancki weekendowy posiłek. Składniki: 300 g ryżu, 400 puree z dyni, kieliszek różowego wina, biała i jasnozielona część pora, 2 łodygi selera naciowego, , ok. 400 ml bulionu, łyżeczka masła, 1/3 szklanki parmezanu. Na rozgrzanej […]
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.