Składniki: 300-400 gr kiełbasy pokrojonej w plasterki (można użyć mięsa drobiowego lub wołowego), ok. 700 gr żółtej fasolki szparagowej i fasolki typu mamut, pokrojonej na 2 cm. kawałki, 3 średnie marchewki pokrojone w talarki, 1 duża lub 2 małe cebule pokrojone w piórka, 3 pomidory pokrojone w kostkę (lub puszka pomidorów), ½ pęczka świeżego koperku drobno pokrojonego, 1 łyżka oleju, ok. 1 litr wody – ma przykrywać całość, sól, pieprz, słodka papryka w proszku.
W dużej patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cebulę (nie powinna się zrumienić), dodaj do niej mięso i usmaż. Następnie dodaj pomidory i marchewki, i dusić na wolnym ogniu około 10 min. Po tym czasie dodaj fasolkę i wlej tyle wody, aby przykrywała całe danie. Czas gotowania zależy od fasolki, czasami wystarczy 15 minut, a czasami trzeba jej dać do pół godziny. Pod koniec gotowania dodać koperek. Podawać pieczywem.