Sezon dyniowy trwa w najlepsze, a więc to najlepszy czas na potrawy z dynią w roli głównej. A co siedzi w dyni? Mnóstwo witamin i minerałów. Nie tylko pestki dyni są zdrowe! Sam miąższ też wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych:
– działa przeciwzapalnie i antynowotworowo
– poprawia kondycję skóry i doskonale ja nawilża
– wzmacnia układ odpornościowy.
Oto moje dwa koktajle dyniowe
Pierwszy z lewej: 150 g upieczonej dyni, pół banana, 2 łyżki pasty orzechowej od @radixbis, 3/4 szklanki mleka roślinnego, 1 łyżka palantynozy, po szczypie gałki muszkatołowej, chilli i imbiru.
Wszystkie składniki zmiksować. Podawać z borówkami.
Drugi: 150 g upieczonej dyni, 3/4 szklanki mleka roślinnego, pół banana, łyżeczka cynamonu, 2 łyżki palantynozy, 2 łyżki musli crunchy od @radixbis.
Wszystkie składniki zmiksować; przelać do szklanki i posypać musli z borówkami.
Sezon dyniowy trwa w najlepsze, a więc to najlepszy czas na potrawy z
