Składniki: 2 pęczki szparagów zielonych, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1 duży ziemniak, sól, pieprz, szczypta proszku z czarnego czosnku od @czarnyczosnek ,ok. 0,7 l. wody lub bulionu, 1 łyżka mascarpone, koperek, do.podania grzanki.
Szparagi umyj i pokrój na mniejsze części. Cebulkę i czosnek i ziemniaki obierz i pokrój. W garnku rozgrzej odrobinę masła i podsmaż warzywa. Następnie wlej wodę lub bulion, wsyp przyprawy. Gdy warzywa będą miękkie zupę zblenduj wraz z serkiem mascarpone. Doprawić ją do smaku. Podawać z koperkiem oraz grzankami. Ja podałam ja z chlebkiem ziarnistym od @beakbeak.pl
Składniki: 2 pęczki szparagów zielonych, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1 duży ziemniak, sól, pieprz, szczypta proszku z czarnego czodnku od @czarnyczosnek ,ok. 0,7 l. wody lub bulionu, 1 łyżka mascarpone, koperek, do.podania grzanki.
Szparagi umyj i pokrój na mniejsze części. Cebulkę i czosnek i ziemniaki obierz i pokroj. W garnku rozgrzej odrobinę masła i podsmaz warzywa. Następnie wlej wodę lub bulion, wsypp przyprawy. Gdy warzywa będą miękkie zupę zblenduj wraz z serkiem mascarpone. Doprawić jądo smaku. Podawać z koperkiem oraz grzankami. Ja podajalm ja z chlebkiem ziarnistym od @beakbeak.pl