Sesja dla TOWVIN
Składniki: 1 kg wołowiny, 0,5 l. czerwonego wytrawnego wina, 2-3 cebule, 3 liście laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, po 3/4 łyżeczki soli i pieprzu, mąka. Mięso pokrój w większą kostkę, cebulę w piórka.Posyp je solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące. Na patelni rozgrzej […]
Spód: 350 g mąki pszennej, 170 g masła, 3/4 szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 2 jajka. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będzie zbyt suche można dodać 1-2 łyżki wody. 3/4 ciasta wykładamy na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. […]
Mięso wołowe jest bardzo wartościowe. Stają się szczególnie smaczne, gdy jest wolno gotowane. Moja propozycja na danie z tym czerwonym mięsem to gulasz na czerwonym winie z pieczarkami. To idealne danie na rodzinne obiady. Składniki: 25g masła, 2 duże cebule, pokrojone w piórka, 3 ząbki […]
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.