Składniki: 2 piersi kurczaka, 200 g bobu, 300 g fasolki szparagowej, 150 g wędzonego boczku, 1 cebula, sól, pieprz, koperek, ok. 600 g ziemniaków.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój na plastry o grubości ok. 0,5 cm. Fasolkę przekrój na pół i gotuj przez 7-10 min. Bób ugotuj i obierz. Mięso kurczaka pokrój w kostkę i dopraw solą i pieprzem.
Boczek i cebulkę pokrój w kostkę i usmaż na patelni. Zdejmij je z patelni. Na tej samej patelni usmaż z obu stron krążki ziemniaka posypując je solą i pieprzem. Zdejmij je z patelni. Następnie usmaż kurczaka. Dodaj do niego usmażony boczek z cebulką. Potem dodaj bób i fasolkę oraz wlej odrobinę wody. Przykryj patelnię i duś ok. 10 min mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodaj ziemniaki i posiekany koperek. Całość dopraw do smaku.