Lekkie i puszyste jak chmurka ciasto biszkoptowe naładowane orzechami. Idealne do popołudniowej herbatki lub kawy.
Składniki: 2 szklanki mąki, 4 jajka, 1 szklanka cukru, ¾ szklanki olej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ½ szklanki mleka, ½ posiekanych orzechów .
Rozgrzej piekarnik do 180 C. Do miski wsyp mąkę i proszek do pieczenia, dobrze wymieszaj.W osobnej misce wymieszaj cukier, olej i jajka. Dodaj połowę suchych składników i delikatnie wymieszaj. Dodaj mleko do ciasta i delikatnie wymieszaj. Teraz dodaj pozostałe suche składniki i wymieszaj na gładką masę. Delikatnie wmieszaj orzechy do ciasta. Przenieś ciasto do 24-26 cm tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz w temperaturze 180°C przez 50-60 minut, do suchego patyczka.