Gryczany krupnik z bazylią
Składniki: 50 g kaszy gryczanej, 2 łodygi selera naciowego, 1 marchewka, 1 cebula, pół małej cukinii, listki bazylii z jednego pęczka, 4 ząbki czarnego czosnku, sól, ziołowa, pieprz ziołowy, 800 ml wody.
Seler oczyścić i pokroić w paski, cebulę posiekać, cukinię pokroić w kostkę, marchewkę pokroić w talarki. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć warzywa, Wsypać sól i pieprz, wrzucić ząbki czarnego czosnku i kaszę oraz wlać wodę. Zupę gotować aż kasza i warzywa będą miękkie. Wrzucić listki bazylii i doprawić do smaku.
Czarny czosnek od Czarny Czosnek BIO
Kasza gryczana, sól ziołowa, pieprz ziołowy od Radix-Bis
Gryczany krupnik z bazylią
![Gryczany krupnik z bazylią](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2020/04/94219917_890655374712472_3768757678239645696_o.jpg)