Gofry z batatu
Składniki: 100g batata, 1 jajko, 7 łyżek mleka ryżowego, 1 łyżka oleju kokosowego, 4 łyżki mąki gryczanej od @radixbis, 1 łyżka mąki razowej typ 2000 od @radixbis, duża szczypta proszku do pieczenia, szczypta cynamonu.
Batata obierz i zetrzyj na drobnych oczkach. Rozbełtaj jajko i dodaj startego batata oraz resztę składników. Masę smaż w rozgrzanej gofrownicy.
Ja jadłam gofry z pastą z tuńczyka, ale można serwować je na słodko.
Kcal ok. 440; białko: 15,8 g; tłuszcze: 14g; węglowodany: 57 g; błonnik: 6,8 g.
Zachęcam do skorzystania z 5% rabatu na cały asortyment w sklepie Radix-Bis.
Aby skorzystać z rabatu należy wybrać płatność za pobraniem i wpisać hasło kasia5.
Lub złożyć zamówienie pod nr tel: 58 380 08 83 od pon. do pt. w godz. od 7 do 15.
Zachęcam do skorzystania z 5% rabatu na cały asortyment w sklepie Radix-Bis.ić zamówienie na podane w mailu zwrotnym konto