Wegański omlet z mąki z ciecierzycy z dodatkiem czosnku
Składniki: pół szklanki mąki z ciecierzycy, pół szkl. wody, 1 łyżka płatków drożdżowych, 1 łyżeczka czarnej soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia, po szczypcie kurkumy, curry i pieprzu, pół łyżeczki proszku z czarnego czosnku od @Czarny Czosnek.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, czarnym proszkiem i przyprawami, następnie dodać wodę i całość połączyć w gładkie, lejące się ciasto. Ciasto wlać na patelnie i smażyć 3-4 minuty, aż brzegi całkowicie się zetną. Następnie przerzucić na drugą stronę i smażyć jeszcze około 1 minutę.
Podawać z ulubionymi warzywami.
Przypominam o rabacie 10% na wszystkie produkty czarnego czosnku. Hasło: kasia10.
www.czarny-czosnek.pl