Weekend nadchodzi, więc warto pomyśleć co wrzucić na ruszt 🙂
U mnie często goszczą szaszłyki z kurczaka oraz karkówka.
Przypominam o rabacie na wszystkie produkty w sklepie www.radix-bis.pl
Aby skorztstać z rabatu należy wybrać płatność za pobraniem i wpisać hasło kasia5.
Lub złożyć telefoniczne zamówienie pod nr tel: 58 380 08 83 od pon. do pt. w godz. od 7do 15.
Lub wysłać PrtScn koszyka (ale bez realizacji) na e-mail sklep@radix-bis.pl i opłacić zamówienie na podane w mailu zwrotnym konto.
W każdym przypadku należy podać hasło kasia5.
Mój patent na dobrą karkówkę jest taki, aby zamrozić ją, wtedy mięsko będzie kruche. Po rozmrożeniu doprawiam ją przyprawą do grilla Radix-Bis, zalewam olejem i marynuje się tak całą noc. Jeśli nie zamroziłam karkówki, to zanim ją ugrilluję (oczywiście jest już przyprawiona 😉) wrzucam ją do szybkowaru na jakies 20 min i potem kładę na grilla.
A szaszłyki? Wystarczy piersi pokroić, doprawić przyprawą do kurczaka @radixbis i ponadziewać na patyczek. W tej wersji tylko z cebulką. Ale robię też z papryką, cukinią i pieczarkami ☺