Zachęcam do kupna czarnego czosnku, a na hasło kasia10 otrzymacie 10% zniżki!
Link do zakupów:
https://link.do/bHIsT
Czarny Czosnek BIO
Czarny czosnek powstaje na skutek fermentacji w ściśle określonej wilgotności i temperaturze 60 stopni przez okres od 6 do 8 tygodniu. Po tym czasie czosnek zmienia barwę z białej na czarną, ząbki kurczą się. W smaku jest jednocześnie słodki i kwaskowaty, da się go rozsmarować na kromce chleba, smakuje czosnkiem ale nie tak intensywnie jak świeży. Dodany do potraw podbija smak umami, dodaje głębi potrawom słonym.
Czosnek ma wiele zastosowań w kuchni. Ja używam go do masła czosnkowego, proszek dodaję do jajecznicy, wytrwanych omletów czy omletu wegańskiego z ciecierzycy. Świetnie komponuje się z rybami i czerwonym mięsem. Czarny czosnek ma właściwości bakteriobójcze i wspomaga odporność tak samo jak zwykły czosnek tylko że bardziej.