Kalafiorowa z popcornem z kaszy gryczanej białej nieprażonej
Składniki: 1 kalafior, 1 marchewka, 1 korzeń pietruszki, 1 cebula, 6 łodyg selera naciowego, sól, pieprz, 600 ml bulionu.
Warzywa oczyścić i pokroić. na oleju zeszklić cebulę, dodać marchewkę, seler naciowy, pietruszkę, posypać solą i pieprzem i smażyć ok. 5 min. Dodać kalafior, wlać bulion, gotować do miękkości warzyw. Zupę zblendować.
Popcorn z kaszy: do garnuszka wlać olej i rozgrzać do bardzo gorąca. Na sitko wsypać kaszę gryczaną białą nieprażoną od Radix-Bis i na kilka sekund zamoczyć sitko z kaszą w oleju. Kasza zbrązowieje i stanie się chrupka. Kaszę wysypać na ręcznik papierowy i posypać solą morską od @radixbis.
Gotową zupę podawać z uprażoną kaszą gryczaną.
Kalafiorowa z popcornem z kaszy gryczanej białej nieprażonej
