Czekoladowe ciasteczka. Są idealne! a do tego szybkie i proste w przygotowaniu. Koniecznie zróbcie te ciasteczka, na pewno je pokochacie 🙂
Ciasteczka z czekoladą
Składniki: po 150 g cukru brązowego i białego, 150 g masła, 225 g mąki, 1 jajko, szczypta soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 300 g czekolady (ja użyłam pół na pół białej i gorzkiej).
W misce utrzeć cukier z masłem na gładko. Dodać jajko i dokładnie wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia i wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną czekoladę i wymieszać łyżką. Dwoma łyżkami uformować kulki z ciasta i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kłaść po 9 sztuk na blachę bo ciastka się rozpłyną na blaszy. Piec 17-20 min w temp. 160 stopni.
Po upieczeniu ciasteczka będą miękkie w środku a brzegi będą złote. Po chwili Ciasteczka stwardnieją.
Przepis na ciasteczka zgapiłam od donna hay.
Czekoladowe ciasteczka. Są idealne! a do tego szybkie i proste w
