Zupa brukwiowa – najlepsza jesienna zupa
Przepis: podroby z gęsi tj. skrzydło i szyja gotujemy w 4 l. wody; przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. W szybkowarze gotujemy 20-30 minut, a w garnku 3 godz. Po tym czasie odajemy oczyszczoną i pokrojoną w cienkie paski, jak na frytki, brukiew i gotujemy dalej około godziny. W między czasie dodajemy dwa pokrojone w kostkę ziemniaki i łyżkę cukru. Pod koniec gotowania dodajemy 2 łyżki majeranku. Sprawdzamy czy brukiew jest już miękkia i doprawiamy do smaku.
Kiedyś się mówiło, że łyżka musi stać w zupie brukwiowej. Więc ma byś gęsta.
Incredible! This blog looks exactly like my old one!
It’s on a totally different topic but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!
Check out my blog – Link RTP Slot
thanks 🙂