Migdałowe pralinki z chlorofilem
Składniki: po 50 g suszonych namoczonych daktyli i śliwek od Radix-Bis, 1 szklanka migdałów, 1 płaska łyżeczka Chlorelli od Radix-Bis, popping z amarantusa do obtoczenia pralinek.
Daktyle i śliwki moczymy przez minimum 1-2 godziny. Migdały moczyć przez ok. 5 godzin. (jeśli mają skórki) należy obrać. Oczywiście można zakupić migdały bez skórek.
Migdały mielimy, dodajemy daktyle, śliwki i mielimy wszystko razem na prawie gładką masę. Następnie mieszamy ją dokładnie i równomiernie z chlorellą. Formujemy w dłoniach kulki (wyjdzie ich ok. 20), które obtaczamy w amarantusowych kuleczkach. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę, przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzone.
Migdałowe pralinki z chlorofilem
![Migdałowe pralinki z chlorofilem](https://kwelka-gotuje.pl/wp-content/uploads/2018/07/37610789_473038656474148_5228383944210120704_o.jpg)