Sernik kajmakowy z migdałami
Składniki: 1 kg twarogu, 4 jaja, 1/3 szklanki cukru, 100 g masła, 400 g masy kajmakowej
Masa: 120 g kajmaku, 3 łyżki mleka, 1 łyżka masła, garść płatków migdałowych od Radix-Bis.
opakowanie budyniu śmietankowego.
W misie łączymy twaróg, jaja, cukier, roztopione masło w temperaturze pokojowej i masę kajmakową. Wszystko dokładnie łączymy między sobą. Następnie dodajemy mąkę, wszystko dokładnie łączymy. Masę sernikową przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok. 60-80 min.
Po upieczeniu najlepiej, aby sernik kajmakowy spędził noc w lodówce.
składniki na masę podgrzewamy w rondelku; kładziemy na sernik. Całość posypujemy płatkami migdałowymi.
Sernik kajmakowy z migdałami
